Herken uzelf, u moet een ladder op en de schrik slaat om uw hart… of u gaat die ultieme reis maken maar moet het vliegtuig in….

Heel erg vervelend als u bv werk heeft waar u regelmatig een ladder op moet, of de afvoergoot leeg moet gaan halen.

Zelf heb ik daar ook last van gehad. Als ik 4 treden van een ladder op moest dan gaf mij dat een zeer onbehaaglijk gevoel. En zeker lastig als je inderdaad een afvoergoot leeg moet gaan halen en dat komt regelmatig voor.

Tijdens mijn opleiding moesten we in de oefensessies, welke de studenten op elkaar doen, steeds iets “kleins” inbrengen als probleemstelling, dus ik dacht laten we de hoogtevrees maar eens erbij halen.

Tijdens de hypnosesessie kwam toen naar voren dat ik de hoogtevrees op mijn 11e jaar had opgelopen, en echt waar daar heb ik helemaal nooit aan gedacht.  Als jochie van 11 jaar lapte ik thuis altijd de ramen, niet alleen van binnen maar ook van buiten, en wij woonden in een appartement op de 7e etage.

Zonder problemen stapte ik uit het raam terwijl mijn moeder mij heel stevig vasthield. Dat heb ik jarenlang gedaan, tot mijn 11e jaar. Ik was weer de ramen aan het zemen toen een buurvrouw binnenkwam en die ging vertellen hoe gevaarlijk het wel niet was. Wat als ik naar beneden zou vallen, ik zou het niet overleven. En ja…. dat klopte… maar mama hield mij toch heel stevig vast…….

Vanaf dat moment durfde ik niet meer de hoogte in, bang dat ik zou vallen met alle gevolgen van dien…

Door een regressietechniek te gebruiken ben ik tijdens de hypnosesessie dus uitgekomen in dat moment, en door dat moment te veranderen is het gevoel wat ik daarbij had veranderd.

Natuurlijk is het niet slim om zo hoog uit het raam te hangen daar had de buurvrouw gelijk in, maar zij gaf er op dat moment een compleet ander gevoel aan wat ik voor de rest van mijn leven mee heb genomen, met alle gevolgen van dien.

Na de hypnosesessie moest ik een paar weken later aan de bak en de afvoergoot leeghalen. Tot mijn verbazing stapte ik de ladder op zonder dat ik de emotie voelde welke ik daarvoor wel had. Dat was echt super koel om te ervaren.

Hoogtevrees is een goed voorbeeld, maar op dezelfde manier kunnen we ook andere fobieën oplossen zoals bv straatvrees, claustrofobie etc

Wil jij meer weten hoe dit op te lossen, neem dan via onderstaand formulier contact met mij op.

[contact-form-7 id=”162″ title=”Contactformulier 1″]