Wat is hypnose

Hypnose staat voor slaap / trance. Als je in hypnose gaat dan kom je in een (diepe) trance, terwijl jijzelf volledig onder controle bent.

Jij blijft volledig in controle en ervaart alles wat er om je heen gebeurt.

Bij hypnotherapie werken wij met het onbewuste brein. Als je de foto hiernaast bekijkt zie je dat ons bewuste brein maar een fractie van wat ons totale brein is. Ons onbewuste brein is veel groter en werkt, net als in de ijsberg, onzichtbaar. Maar het is zo’n belangrijk deel van ons.

Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat je in je auto onderweg bent, en ineens realiseer je jezelf dat je bijna thuis bent en een deel van de route heb je niet bewust gereden, jij was helemaal in trance, diep in gedachte en met andere dingen bezig.  Toch ben je heelhuids thuis gekomen, zijn er geen ongelukken gebeurt door jouw toedoen, en ben je volgens jezelf volledig bekwaam geweest om de auto te besturen.

Jij was in hypnose, zo simpel is het !

Als je jezelf realiseert dat slechts 5% van wat we allemaal doen vanuit ons bewuste brein wordt aangestuurd, dan betekent dit dat 95% van wat wij allemaal doen en denken vanuit ons onbewuste brein wordt gedaan.  Is dat niet fascinerend ?

95% van wat we doen gebeurt zonder dat we daar bij nadenken.

Zouden we alles wat we doen vanuit ons bewuste brein, dan komen we enorm in de problemen. Bedenk maar eens wat er allemaal moet gebeuren en gebeurt als je op een stoplicht aan komt rijden waarvan het licht op rood staat en jij wilt linksaf slaan….

Precies, als je dat allemaal vanuit je bewuste brein moet organiseren zit je binnen no-time in de problemen, zoveel handelingen moeten er tegelijk uitgedacht en uitgevoerd worden. Heel veel dingen doe je “op routine” dus vanuit je onbewuste brein.

“Levensproblemen” zijn vrijwel altijd het gevolg van situaties uit het verleden en elke keer als er zich een (soortgelijke) situatie weer voordoet trekt je onbewuste die specifieke lade met gevoel open wat bij die specifieke situatie past en elke keer opnieuw zal dat gevoel veranderen en opnieuw worden opgeslagen…. Tot dat het voor jouw een probleem gaat worden…

Met hypnotherapie kunnen we dat gevoel blijvend veranderen door je onbewuste nieuwe mogelijkheden te laten bedenken die dan worden geïnstalleerd. Want wetenschappelijk onderzoek heeft eenduidig vastgesteld dat je gevoel kunt transformeren.  Koel hé !! en dat met een verbluffend snel resultaat, want afhankelijk van je probleem zijn tussen de 2 en 3 sessies vaak al voldoende om deze op te lossen.

Vindt jij het ook tijd om hiermee aan de slag te gaan ? Vul dan het contact formulier in en ik neem dan contact met je op.

[contact-form-7 id=”162″ title=”Contactformulier 1″]